.
Gert Verhulst
vrijdag 3 februari 2023

Gert Verhulst: “Ik snap dat zo’n programma kopen veiliger is” 

Vlaanderen heeft al veel mooie programma’s gehad 

De ‘Kastaars’ die werden uitgereikt op 28 januari waren een fantastische samenwerking tussen VTM, Play4 en VRT. Een eenmalige samenwerking die één keer per jaar zal plaats vinden. De kans is immers klein dat er tot dan nog andere samenwerkingen uit de grond zullen worden gestapt.

“Het is dubbel. Als Koen bij mij aan tafel zit, denk ik: Dat is toch goed voor wat hij doet bij VTM? En andersom”, begint Gert in Gazet van Antwerpen. En daar kan Koen zich ook wel in vinden.

“Dat wordt allemaal boven onze hoofden beslist. Wij als gezichten denken: wat maakt het uit? Want wij drinken al eens samen een pint. Voorts is dat politiek van de directie. Wij kunnen wel zeggen in een interview dat we dat weleens anders willen zien.”

De 3 presentatoren van de ‘Kastaars’ moeten ook toegeven dat er wel wat programma’s zijn van de concurrentie, waar ze toch wel wat jaloers van zijn. Zo is Koen jaloers van ‘Taboe’, had Danira graag ‘Wauters vs Waes’ gedaan en had Gert wel iets willen doen als ‘Binnen zonder bellen’.

“Vanuit programma’s als ‘Binnen zonder bellen’ zijn er ondertussen veel mooie andere programma’s gegroeid zoals ‘Het Huis Van Wantrouwen’. Dat was toen revolutionair en achteraf hebben heel wat programma’s daar hun roots in gevonden. Maar ik snap het. Dat kost ook veel geld. Dan is iets als ‘The Masked Singer’ kopen veiliger, want het scoort al in veel andere landen.”

Bio van Gert Verhulst