.
Glenn Claes
zondag 19 juni 2022

Glenn Claes: “Dat ambieer ik niet meer”

Hij wil gewoon kunnen genieten

10 jaar geleden won Glenn Claes het allereerste seizoen van ‘The Voice Van Vlaanderen’. Hij was de rebel van de bende, maar er werd hem een mooie toekomst beloofd. Een toekomst die hij zelf wist te vergooien door pas 3 jaar later een album uit te brengen.

Dat Glenn als rebel werd gezien, dat beseft hij maar al te goed. “Ik wilde gewoon mijn eigen ding doen. Op de eerste meeting na de finale werd ik omringd door maatpakken. Platenbonzen die mij weleens zouden vertellen wat ik moest doen: zeventig playbackoptredens geven. Maar dat wilde ik niet. Ik wilde mijn stem niet wegsteken. Ik heb toen op tafel geklopt”, blikt Glenn terug in Dag Allemaal.

En dat heeft hem heel wat kansen ontnomen. Iets waar hij nu toch behoorlijk spijt van heeft. “Gelukkig pakken ze mij die overwinning nooit meer af.”

Glenn zong vroeger altijd in het Engels maar heeft met zijn nieuwe project ‘Jardin Musical’ nu toch de overschakeling gemaakt naar het Nederlands. Vooral op verzoek van zijn moeder die hem heel graag in het Nederlands hoort zingen.

“Ik wil mij eigenlijk vooral amuseren. Met luchtigere popmuziek, zowel in het Nederlands als in het Engels. Ik kijk er naar uit om weer op een podium te staan, maar een professionele zangcarrière ambieer ik niet meer.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Glenn Claes

Meer Over:

Glenn Claes