.
News Image

Glenn Claes: met iedereen ruzie gemaakt

Glenn Claes is terug en hoe!


Vier jaar is het ondertussen geleden dat Glenn Claes bekend raakte dankzij zijn deelname aan The Voice Van Vlaanderen. De allereerste editie van The Voice Van Vlaanderen zelfs. Glenn werd meteen favoriet bij zijn blind audition. Glenn coverde I Shot The Sheriff. Even later draaiden zowel Alex Callier, Jasper Steverlinck, Koen Wauters als Natalia Druyts zich om en vochten ze om Glenn in hun team te krijgen. Glenn koos voor Jasper Steverlinck. De zingende loodgieter wist op zijn gemakje Vlaanderen te overtuigen van zijn capaciteiten als zanger en muzikant en won uiteindelijk seizoen 1 van The Voice Van Vlaanderen. Op 17 maart 2012 versloeg Glenn Silke. Het was de zingende loodgieter die een album mocht opnemen, een album dat er maar niet leek te komen. Half Vlaanderen had Glenn al een hele tijd geleden afgeschreven. Dat album zou er nooit komen, wie zat er nog op Glenn Claes te wachten? Tot enkele dagen geleden.



Na een lange periode doorbreekt Glenn Claes het stilzwijgen. Over de reden waarom het album er nooit kwam werd nooit duidelijkheid gegeven. Glenn heeft zijn album altijd om zijn eigen ritme willen maken. En nu is dat album klaar. Het zal tijd worden, reageert iemand uit de muziekwereld wanneer we hem het nieuwe nummer van Glenn Claes laten horen. Ik had nooit verwacht dat we van Glenn Claes nog iets zouden horen maar ik moet nu wel toegeven dat zijn nieuwe single best goed is. Een topproduct maar was het nodig om hier jaren mee te wachten? Ik denk het niet. Ik mag hopen dat Vlaanderen Glenn Claes weer zal omarmen want het is in de muziekwereld niet makkelijk meer om voet aan de grond te krijgen.



Glenn is zelf uiteraard blij dat hij nog eens iets mag uitbrengen. Muziek is er altijd al geweest voor mij. Van kinds af aan tot nu. Daar zijn mijn persoonlijke dromen ontstaan. Als 21-jarige gaat we niet hoe of wat. Je weet niet wie je moet geloven, wie niet. Wie heeft het goed met mij voor, wie niet. Drie dagen na The Voice Van Vlaanderen heb ik een vergadering. Zes of zeven man in kostuum. En ik begon dan te playbacken, live on tape en dit en dit en dit. En daarvoor altijd wel een muzikant geweest en dat moet gewoon terug komen. Op dit album moet ik mijn verhaal kunnen doen. Het zit nog allemaal in mijn hoofd hoe het allemaal mis is gelopen , hoe het allemaal terug op de rails is gekomen, vertelt Glenn.



Glenn: Een album opnemen, het is niet altijd leuk geweest. Dat moet ik toegeven. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn geweest. Ik heb vaak gehad dat ik met een heel slecht gevoel naar huis ging. Ik heb heel veel ups en downs meegemaakt. Ik heb veel ruzie gehad met mijn platenmaatschappij moeten maken en veel ruzie met mijn producer. Ik heb eigenlijk ruzie met iedereen gemaakt. Niet altijd goed, niet altijd terecht. Iedereen heeft een mening en iedereen wil die maar al te graag kwijt, terwijl ik zoiets had 'ik heb nu geen goesting om daarover te praten allemaal'. Het is mijn leven, ik moet daar op het podium gaan staan, vult Glenn aan.



Glenn Claes is terug en hoe! Met de single ‘Back Where My World Began’ keert hij terug naar de essentie waar het voor hem allemaal om draait: goeie muziek maken. Daar is het hem altijd om te doen geweest. Helaas was niet iedereen het daar altijd mee eens. De afgelopen drie jaar was er dan ook veel twijfel over de carrièrekansen van Glenn Claes. De release van zijn beloofde debuutalbum werd keer op keer uitgesteld terwijl zijn opvolgers al klaar stonden om Vlaanderen te veroveren. Glenn liet zich niet imponeren door de druk van de gewone Vlaming en de pers om een album op te nemen. Hij wou dat album opnemen waar vooral hij blij mee zou zijn.

Het is altijd een beetje tegen de stroom in zwemmen. Ik had ook niet verwacht dat ik met deze plaat zou afkomen. Ik wil de vreemde eend in de bijt zijn. Ik kan niet voor iedereen goed doen, dat heb ik allemaal al in de mot. De eerste keer dat ik op straat ging spelen had ik op drie kwartier 150 euro bij elkaar gezongen. Ik had toen iets van 'ik moet toch iets goed doen'. Ik geniet ervan, ik doe wat ik graag doe, voila. Ik ga er gewoon voor. Maar natuurlijk hoop ik voor het beste. Ik denk wel dat ze positief gaan reageren. Ik hoop dat ze positief reageren, besluit Glenn in een video.



'Back Where My World Began’ is de nieuwe single van Glenn Claes. Op 8 december stelt Glenn zijn debuut album voor in De Roma te Borgerhout. Het lijkt erop dat Glenn Claes er echt zin in heeft. Wij zijn alvast fan van de nieuwe single!




Bio van Glenn Claes

Meer Over:

Glenn Claes