.
Gloria Monserez
woensdag 7 februari 2024

Gloria Monserez: “Wat verwachten ze van ons?”

De druk ligt hoog

Er zijn heel wat mensen die volop uitkeken naar de terugkeer van ‘De Droomfabriek’. Het programma was een van de populairste programma’s van de jaren 90 en de verwachtingen waren dus hoog gespannen.

“Ik denk dat 'De Droomfabriek' voor veel mensen een nostalgisch dopamineshot is. Wat prettig is, maar ook lichtjes verontrustend: wat verwachten ze misschien van ons”, vraagt Gloria Monserez zich af in Humo.

In ‘Vrede Op Aarde’, het eindejaarsprogramma van Sven De Leijer werd aan ‘De Droomfabriek’ een prijs uitgereikt voor ‘Vooruitzicht van 2024’ legde de druk alleen maar hoger voor Bart Peeters en Gloria Monserez.

“Dat we zonder één seconde zendtijd al een prijs in ontvangst hebben mogen nemen uit de handen van de grote Jan Peumans (de juryvoorzitter in 'Vrede op aarde', red.) heeft volgens mij toch vooral met de tijdgeest te maken. De wereld staat in brand, en op zulke momenten is entertainment een met hand en tand te verdedigen mensenrecht. In de Weimarrepubliek beleefden de jazzclubs ook gouden tijden, hè.”

Het zijn niet alleen de al iets oudere mensen die ‘De Droomfabriek’ kennen, het programma overstijgt generaties. “Als we de laatste maanden op straat kwamen, waren we zo'n beetje wandelende brievenbussen. Dan kwamen er 4-jarigen op ons af: 'Ben jij van het dromenhuisje?' De titel van het programma kenden ze niet, het concept wel”, lacht Gloria.

Bio van Gloria Monserez

Meer Over:

Gloria Monserez