.
Gloria Monserez
donderdag 25 november 2021

Gloria Monserez wil de wereld verbeteren

"Hier kunnen we toch meer van gebruiken”

Ze is jong, ze is vrolijk en ze is slim: Gloria Monserez. De jonge Ketnetwrapster wist zich een weg te spelen naar de finaleweken van 'De Slimste Mens Ter Wereld' en zette zichzelf zo op de kaart in showbizzland. Gloria krijgt heel veel kansen, waar ze alleen maar gelukkig van wordt. Al vindt ze wel dat de wereld er nog een stukje beter kan uitzien.

“De wereld heeft meer kunst en cultuur nodig. Bakken. Laagdrempelig en gratis, zodat iedereen ernaartoe kan. Theater, literatuur, poëzie, muziek…dat verbindt. Door een goed boek of theaterstuk kun je je inleven in iemand aan de andere kant van de wereld.”

Gloria zelf maakt ook een stukje deel uit van de cultuur in het leven van jonge kinderen. Ze heeft niet meteen de ambitie om echt iets te betekenen voor al die jongeren, maar wil wel tonen wat wel kan en normaal is en wat niet.

“Als het bijvoorbeeld gaat over het niet weg fotoshoppen van mijn puisten, zodat kinderen weten: Het is niet raar als ik dat heb. Ik heb daar zelf hard mee geworsteld. Als er toen iemand was geweest die me had gezegd: Iedereen heeft dat, maar op tv zie je dat gewoon niet omdat ze dat wegschminken? Het had een wereld van verschil gemaakt. Dan had ik niet vier jaar mijn gezicht zitten te plamuren met de grootste brol uit het Kruidvat. Als ik al maar voor één iemand de persoon kan zijn die zegt: Het is oké, je bent goed bezig? Dan is het goed.”

Bio van Gloria Monserez

Meer Over:

Gloria Monserez