.
Gunther Neefs
donderdag 8 juni 2023

Günther Neefs: “Hij heeft zo’n grote impact gehad”

Hij heeft veel betekend

Wie aan Günther Neefs denkt, denkt automatisch ook aan zijn vader Louis Neefs. Louis was net zoals zijn zoon een straffe zanger, die jammer genoeg veel te vroeg is gestorven. Louis kwam dan ook vaak ter sprake tijdens de opnames van ‘Liefde Voor Muziek’.

“De programmamakers hebben me ook gevraagd of er een liedje van mijn vader gebracht mocht worden. Ik vond dat oké, want er kijken heel veel jonge mensen naar het programma die niet weten wie Louis Neefs was en wat hij heeft betekend.”

Günther wordt nog vaak vernoemd als ‘zoon van…’, maar dat heeft hij nooit erg gevonden. Hij is de zoon van Louis en hij is en blijft zijn vader.

“En hoe ouder ik word, hoe meer ik apprecieer wat mijn vader allemaal heeft verwezenlijkt. Hij is per slot van rekening maar 43 jaar geworden. Wat een impact heeft hij gehad op zo’n korte tijdspanne.”

Neefs had als kind niet echt door hoe beroemd en bekend zijn vader was. Voor hem was hij gewoon zijn vader. “En hij was een aanwezige vader. Hij stond altijd klaar om met mij en mijn broer Ludwig leuke dingen te gaan doen”