.
Hannelore Simoens
woensdag 5 juni 2024

Hannelore Simoens: “Ik vind dat een nog betere vergelijking” 

Hij slaat de nagel op de kop 

Hannelore Simoens en Walter Damen zijn erg geïnteresseerd in politiek en besloten om de handen in elkaar te slaan en er een boek over te schrijven.

Voor de inleiding van hun boek konden Walter en Hannelore rekenen op Kamal Kharmach. Hij vergelijkt de politiek met een aflevering van ‘Temptation Island’. Je weet dat het slecht zal aflopen, maar toch blijf je kijken.

“Misschien ben ik daarom wel politiek journalist geworden. Grapje! Kamal heeft het ook over 'F.C. De Kampioenen': veel kleurrijke figuren en evenveel misverstanden. Dat lijkt me nog een betere vergelijking”, zegt Hannelore in Dag Allemaal.

Het is geen geheim dat de vader van Hannelore voor Vlaams Belang stemt. Hannelore zelf zal de kiezers ook nooit als marginalen afschilderen.

“Hillary Clinton noemde kiezers van Donald Trump 'deplorables' (betreurenswaardige personen, nvdr). Dat heeft haar mogelijk de presidentstitel gekost. Er is altijd wel een reden waarom mensen voor bepaalde partijen kiezen: een ziekte, een faillissement of een andere tegenslag.

Bio van Hannelore Simoens, Walter Damen en Kamal Kharmach