.
Hannelore Simoens
woensdag 26 juni 2024

Hannelore Simoens: “Zij zijn zich daar niet altijd van bewust” 

Ze ziet het als haar taak mensen daarop te wijzen 

Naar aanloop van de verkiezingen werd Hannelore Simoens overstelpt met vragen en problemen van mensen, die niet weten bij wie ze anders terecht konden met hun vraag of hun probleem.

Zij begrijpt dat mensen gewoon eens gehoord willen worden door iemand en dus gebeurde het wel eens dat Simoens een uur lang aan de telefoon hing met een van die mensen.

“Daarna stapte ik met zo'n persoonlijk verhaal naar een politicus, om antwoorden te krijgen. Zij zijn zich niet altijd bewust van de hiaten in hun beslissingen. Het is onze taak om hen daarop te wijzen. Misschien veranderen de dingen hierdoor niet metéén, maar is er wel ergens een zaadje geplant”, zegt Hannelore in Nina.

Simoens is al een tijdje samen met haar vriend Mathias De Clercq, hij is woordvoerder bij RSC Anderlecht. Maar ruilen met elkaar op vlak van hun job, dat zou geen van beiden zien zitten.

“Voordat ik bij Anderlecht aan de slag ging, was ik zes jaar journalist en daarna redactiechef bij BRUZZ. We hebben allebei dat journalistieke vuur. Ik herken haar drive, maar Hannelore heeft nog net iets meer maatschappelijke voeling, en kaart thema's aan zoals wachtlijsten in de zorg of psychologische hulp voor jongeren", zegt Mathias in Nina.

Bio van Hannelore Simoens

Meer Over:

Hannelore Simoens