.
News Image

Hans Bourlon vreest duizenden ontslagen

Ook bloedbad bij Studio 100?


Nog tien dagen en Plopsaland De Panne mag de deuren weer openen en dat is goed nieuws voor mama’s, papa’s en de vele kindjes die de attracties de afgelopen maanden heeft moeten missen. Maar ook voor het personeel van het pretpak kijkt uit naar de komst van het publiek. Studio 100 zou liever vroegere openen, dat zegt Hans Bourlon dit weekend op Vlaamsparlement.tv. Er zal terug wat geld binnenkomen bij Studio 100 en dat geld is nodig. Dit jaar verwacht Bourlon een omzetdaling van maar liefst 70 miljoen euro en dat is een zware klap. Momenteel liggen de activiteiten van Studio 100 in onder andere het Studio 100 Popup-Theater in Puurs nog stil.



“Het bedrijf zal dit jaar een dramatisch verlies draaien. Wij kunnen dit aan, maar laat duidelijk zijn dat, als ons theater in Puurs niet opengaat in augustus, dan zullen wij drastische herstructureringen moeten doorvoeren”, aldus Bourlon. En dan heeft de CEO van Studio 100 het onder andere over ontslagen, maar mogelijk komen er ook dingen in het gedrang. Vooral de onduidelijkheid van niet weten wat de toekomst brengt, daar kan een ondernemer niet mee leven. Dan moet je bepaalde beslissingen nemen en dat zal een niet-prettige activiteit zijn.



Studio 100 is al een hele tijd vragende partij om alles terug op te kunnen starten, het bedrijf heeft er alles aan gedaan om één en ander veilig te laten verlopen. Helaas heeft de politiek geen oren naar wat Studio 100 al heeft gedaan en dat steekt bij Bourlon. Het bedrijf heeft heel wat constructieve voorstellen gedaan, maar blijkbaar is het in ons land moeilijk om de juiste persoon op de juiste plaats te vinden. Nochtans dringt de tijd. Als wij niet snel kunnen opstarten, kunnen er ontslagen volgen en zullen investeringen uitgesteld worden. Wij willen 200 miljoen op vijf jaar tijd investeren, klinkt het. Studio 100 wil onder andere in een waterpretpark in Mechelen investeren, maar er staat nog meer op de plannen. Alleen wil het bedrijf geen te grote schuldgraad opbouwen. Als er geen geld binnenkomt, dan kan Studio 100 niet anders dan minder geld uitgeven.



Bourlon heeft het over dramatische toestanden. Vandaag is de ticketomzet 0 euro, mensen kopen gewoon geen tickets. We hebben meer dan 12 miljoen euro geïnvesteerd in het Pop-up Theater , we hebben een tijdelijke vergunning tot begin 2023. Elke maand die wij verliezen, dat zijn enorme kosten die blijven doorlopen en dat is dramatisch. Als dit zou blijven duren in het najaar, dan is dat zéér dramatisch.



Aanstaande woensdag is er een nieuwe Nationale Veiligheidsraad, mogelijk zal er nadien snel duidelijkheid zijn over wat de entertainmentwereld al dan niet staat te wachten.