.
Lien Van de Kelder
vrijdag 9 september 2022

Hans Herbots: “Er is een acteur naar het ziekenhuis gebracht”

Zijn nieuwste film is uit

Een tijdje geleden vertoefde Hans Herbots nog in Bangkok, ver weg van zijn partner Lien Van de Kelder en hun kinderen. Daar blikte Hans de laatste scènes in van de Amerikaans-Britse thrillerreeks ‘The Blue’ en het staat er nu volledig op.

Na acht maanden draaien keerde hij terug naar Thailand waar hij met zijn gezin woont en was hij net op tijd terug voor de avant-première van zijn nieuwe Vlaamse film ‘Ritueel’.

“Ritueel’ vertelt het verhaal van een forensisch duikster. Onder water filmen was een grote uitdaging. Brussel heeft een van de beste onderwaterstudio’s van de wereld, maar zelfs daar was het moeilijk om op vijftien meter diepte te filmen”, lacht hij in Story.

Vooraf moesten de acteurs op duiklessen al beven de paniekscènes onder water erg lastig. “Wanneer je sneller begint te ademen, slaat het luchtsysteem van de duikuitrusting tilt. Een van de acteurs die betrokken was bij een scène van een duikongeval moest na de opnames naar het ziekenhuis.”

Wie geen rol heeft in de film is Hans’ eigen partner actrice Lien Van de Kelder. “Natuurlijk had ik graag meegespeeld, het is een goed verhaal. Maar de ene keer pas ik daarin, de andere keer niet. In de tv-reeks ‘The Spiral’ kreeg ik wel een rol. Het schrikt me niet af om bij Hans auditie te doen Op zo’n moment is hij met zijn werk bezig.”