.
Lien Van de Kelder in Familie
dinsdag 13 september 2022

Hans Herbots: “Knap dat ze dat kan aanvaarden”

Ze grijpt soms naast de rol

In de bioscoop kan je gaan kijken naar ‘Het Ritueel’, de nieuwste film van Hans Herbots, de partner van actrice Lien Van de Kelder. Lien zelf is niet in de film te zien, maar auditie doen bij haar man schrikt haar niet af.

“Het is belangrijk om als regisseur te kiezen voor een ensemble van acteurs die bij elkaar passen. Knap van Lien dat ze aanvaardt dat ik haar niet altijd een rol kan geven en dat ze de confrontatie durft aan te gaan”, zegt Hans vol bewondering in Story.

De ene film is nog maar te zien in de bioscoop of de volgende staat al weer op de planning. En dat wordt er eentje over het Heizeldrama. Een film waarvan de opnames volgend jaar starten.

Een voorkeur voor een Vlaamse of internationale set heeft Hans niet. Al heeft het wel zo zijn charmes en voordelen.

“Het is avontuurlijk om op een internationale set te werken, maar ik wil de link met Vlaanderen niet verliezen. Bij ons worden er ook heel straffe verhalen verteld. En kan je samenwerken met talentvolle mensen voor en achter de camera. Oké, de budgetten zijn in het buitenland groter dan in Vlaanderen. De prijs van één aflevering van ‘The Blue’, die ik net heb gedraaid, komt overeen met de prijs voor één of twee seizoenen van een Belgische reeks.”