.
News Image

Hans Herbots regisseert twee afleveringen van Britse reeks Riviera

Vlaamse regisseur werkt mee aan Britse reeks.


Hans Herbots start vandaag met opnames voor Riviera, een Britse reeks met onder meer Julia Stiles in de hoofdrol. De regisseur verblijft al sinds begin september in Nice waar hij twee afleveringen van de 10-delige reeks zal inblikken. Riviera wordt in opdracht van het Britse netwerk Sky Atlantic gemaakt en zal in 2017 op antenne komen.


Riviera werd gecreëerd door de met een Oscar® bekroonde schrijver en regisseur Neil Jordan (The Crying Game, The Borgias) die samen met John Banville (Albert Nobbs, The Sea) het scenario schreef. Het duo baseerde zich hiervoor op een idee van voormalig U2-manager Paul McGuinness.


De 10-delige thriller speelt zich af in het zuiden van Frankrijk en toont Julia Stiles (The Bourne Trilogy, 10 Things I Hate About You) in de hoofdrol als Georgina, de vrouw van miljardair Constantine Clios. Wanneer die een jaar na hun huwelijk plots omkomt bij een explosie op een jacht, komt Georgina er op schokkende wijze achter dat de onschuldige, immer smaakvolle levenswandel van haar overleden man in werkelijkheid doorwrongen is van leugens, oplichterij en zelfs moord. Om haar familie en het fortuin van haar man veilig te stellen, zal Georgina – met de hulp van Constantines eerste vrouw – zich in geen tijd moeten aanpassen aan de nieuwe realiteit en zich wapenen tegen haar vijanden.


Naast Julia Stiles zijn er ook rollen weggelegd voor Iwan Rheon (Game of Thrones), Adrian Lester (The Day After Tomorrow), Dimitri Leonidas (The Monuments Men), Monica Bellucci (Spectre) en Lena Olin (Chocolat). De reeks wordt geproduceerd door Archery Pictures en Primo Productions voor Sky Atlantic.


Voor Hans Herbots, die we kennen van onder meer De behandeling, The Spiral, Het goddelijke monster en Bo, is het zijn eerste ervaring op een Britse filmset. Het is dankzij de erg enthousiaste ontvangst van De behandeling in de UK dat Neils aandacht getrokken werd. Enkele weken later zat ik al bij hem op gesprek en nu dus hier op de set, aldus Herbots. Na maanden van storm en regen voor Als de dijken breken is het alvast een fijne afwisseling om hier in Nice te draaien.


Met Herbots wordt opnieuw een naam toegevoegd aan het groeiende rijtje regisseurs uit Vlaanderen die in het buitenland op de set staan. Zo raakte onlangs nog bekend dat Tim Mielants na het derde seizoen van Peaky Blinders en enkele afleveringen van The Tunnel 2 een aflevering draait van Legion. Jan Matthys stond eerder al op de set van Our Girl en zag zich eerder deze week genomineerd worden voor de BAFTA Scotland Awards met Shetland. Ook Jakob Verbruggen werkt met The Fall, London Spy, de seizoenfinale van House of Cards en meest recent Black Mirror aan een indrukwekkend buitenlands portfolio, terwijl Michaäl R. Roskam achter de camera stond voor Berlin Station.

Bio van Hans Herbots

Meer Over:

Hans Herbots