.
Hans Otten
woensdag 9 oktober 2024

Hans Otten: “Het waren geen krokodillentranen”

Het kwam hard aan

Vroeger konden we niet om Hans Otten heen op televisie. Daarna werd het wat stiller rond de man, maar nu is hij terug te zien in ‘De Verraders’. Een bewuste keuze, gezien hij alleen nog maar in programma’s te zien wil zijn waar hij echt zichzelf kan zijn.

Afgelopen zondag zagen we hoe iedereen ervan overtuigd was dat Isabelle Van Hecke een verrader was en haar zo wegstuurden van de ronde tafel. Een keuze die hard aankwam bij Hans.

“Het waren geen krokodillentranen. De Verraders' is een psychologisch drama, de grens tussen spel en realiteit vervaagt heel snel. In zo'n bubbel komen de echte emoties makkelijk naar boven. Ervaring helpt daar niet bij, je hebt geen controle, in tegenstelling tot bij mijn vroegere tv-werk”, zegt Hans in Dag Allemaal.

Hans had in Isabelle een echt maatje gevonden en voelde zich dan ook erg schuldig dat zij mede dankzij hem het spel moest verlaten.

“Dat deed me even breken. Maar dat gebeurde dus oprecht. Net dat is de sterkte van 'De Verraders', je kan je daar niet verstoppen of een rolletje spelen. Door de druk kan je niet anders dan je echte ik laten zien.”

Bio van Hans Otten

Meer Over:

Hans Otten