.
News Image

Hasselt krijgt opnieuw eigen festival

Het is wel in niets te vergelijken met Rimpelrock.


Het heeft een hele tijd geduurd, maar Hasselt heeft opnieuw zijn eigen festival. Destijds trok Rimpelrock wel 30.000 bezoekers aan. Dat was op de terreinen in Kiewit waar nu nog steeds Pukkelpop plaatsvindt. Het nieuwe seniorenfestival vindt plaats op 17 juni van 13 tot 21 uur en als locatie werd er gekozen voor het PXL Congresgebouw in de Elfde Liniestraat. Schepen Gerald Corthouts (CD&V) zegt aan Het Belang Van Limburg dat dit festival echt op maat is van de senioren. Het is dan in niets te vergelijken met Rimpelrock. Men zal in ieder geval tevreden zijn als er 2.000 mensen op afkomen, terwijl men het dubbele aantal hiervan aankan. Er worden allerlei workshops voorzien, begeleide wandelingen, toneelvoorstellingen, dansplaatsen en er zijn verschillende cafés en een restaurant aanwezig.

Mobiliteitsproblemen worden er niet meer verwacht, doordat er veel gratis parkeerplaatsen zijn en de bushaltes vlakbij liggen.



Het muziekgedeelte van het Zilverfestival speelt zich buiten af en daarbij hopen ze uiteraard op de weergoden. De optredens op het hoofdpodium zullen omstreeks 16 uur starten met Roel Vanderstukken & De Corsari's met in hun kielzog Barbara Dex. Headliner om 20 uur is Willy Sommers, die het festival mag afsluiten.



Tickets kosten € 12 en zijn vanaf 8 mei te koop op een aantal voorverkoopplaatsen. Alle info is te bekomen op zilverfestival.be.



Tekst: Nico Vanaken


Download onze app voor Android of iOS

Bio van Roel Vanderstukken, De Corsari's, Barbara Dex en Willy Sommers