.
Helmut Lotti
zaterdag 16 september 2023

Helmut Lotti: “Dat ging niet helemaal per ongeluk”

Het was een goede keuze

Voor sommige mensen is het nog altijd even wennen: Helmut Lotti en zijn keuze voor metal muziek. Toch slaat het enorm aan en zijn de mensen laaiend enthousiast over die keuze. En zelf wordt Helmut ook blij van dit zotte avontuur.

“Het was nooit de bedoeling om er een officieel project van te maken. Maar toen kwam mijn manager Piet Roelen op het idee er toch een cd en vinylplaat van uit te brengen. We hebben dat pas op het laatste moment beslist, omdat uit de repetities bleek dat het echt heel goed aan het worden was.

Het zou eerst bij de opnames van een CD en Vinyl blijven, maar al snel volgde ook een hele tournee. Wat een eenmalig project was, is uiteindelijk serieus uit de hand gelopen.

“Natuurlijk is het niet helemaal per ongeluk gegaan. Want na mijn optreden bij Radio Willy hoopte ik eigenlijk wel dat het iets zou losmaken. Toen ze me vroegen om ‘Run to the hills’ te komen zingen, besefte ik dat ik maar één keer de kans zou krijgen om een hardrocknummer te zingen. Een kans die ik toen dus met beide handen moest grijpen en niet mocht laten passeren.”

Bio van Helmut Lotti

Meer Over:

Helmut Lotti