.
Helmut Lotti
woensdag 27 december 2023

Helmut Lotti: “Die bewondering daarvoor is nooit verdwenen”

Het perspectief is anders

‘Hoe zou het geweest zijn als…’, het is een vraag die heel wat mensen zich soms stellen. Ook Helmut Lotti denkt wel eens na over wat als hij zijn partner Marieke vijftien jaar eerder had ontmoet. Zouden ze dan samen kinderen hebben gehad? Hoe zou hun leven er dan hebben uitgezien?

“Maar je mag niet de vergissing maken om te denken dat datgene wat nu feilloos werkt dat in het verleden óók gedaan zou hebben. We hebben beiden door de jaren heen bagage opgeraapt, hè, we zijn rijper geworden. Misschien was dat wel nodig om elkaar te kunnen vinden”, klinkt het bij Helmut in Humo.

Maar de zanger is niet alleen jaloers geweest van andere mannen. Hij was ook jaloers op professionele wielrenners die wel een carrière wisten uit te bouwen. Want dat was zijn grote droom.

“Ik geloof dat mijn hartslag tijdens de beslissende fase van een grote koers even hoog ligt als die van die gasten op hun vélo. Die fascinatie, dat volle bewonderen, is nooit verdwenen. Het enige verschil: vroeger keek ik naar mannen, nu naar jongens. Het perspectief is veranderd.”