.
Helmut Lotti
zondag 31 maart 2024

Helmut Lotti: “Die momenten voelen het donkerst”

Het gaat niet altijd goed

Helmut Lotti is sinds een tijdje bezig met optreden als metal artiest. Hij heeft ook een eigen metal-nummer uitgebracht ‘The Darkness”. In het nummer rekent hij af me de man die hij vroeger was.

“Als we dan toch over schaduwkanten spreken: die kant komt bij mij het meest naar boven in relaties. Als kind uit een gebroken gezin - mijn ouders zijn uit elkaar gegaan op mijn zesde en mijn moeder brak op mijn dertiende met mijn stiefvader - streefde ik zo hard familiaal geluk na dat ik er als een dwaas achteraan holde”, legt hij uit in Story.

Hij maakt ook de vergelijking met Lancelotti, de ridder aan het einde van zijn nummer. Die in zijn wanhopige zoektocht naar de liefde steeds blind tegen een muur aanloopt.

“De momenten dat je jezelf afgewezen voelt in relaties of dat de liefde niet loopt zoals je dat zou willen, voelen het donkerst. Het zijn de momenten dat ik me het ongelukkigst heb gevoeld in mijn leven, dat ik soms overdag met een zwaar hoofd in mijn bed ben gekropen of gewoon niet kon functioneren.”