.
Helmut Lotti
donderdag 4 april 2024

Helmut Lotti: “Het is niet eens hun schuld”

Maar dat is wel belangrijk

Helmut Lotti heeft in zijn leven nog niet veel geluk gehad met de liefde. Hij heeft al enkele gebroken relaties achter de rug en dat maakte hem niet altijd even gelukkig.

“Bij elke relatie kwamen er al snel zaken aan de oppervlakte waarvan ik dacht: dit is niet oké. Ik dacht dat ik er wel mee zou leren leven of het wel kon veranderen. Maar als er aan de basis iets fout zit en het wordt niet uitgesproken, dan wordt het enkel erger. Dan moet je er niet van versteld staan dat mensen op een dag geïrriteerd raken van het dopje dat niet goed op de tube tandpasta zit. Daar draait het niet om”, zegt Helmut in Story.

Op dit moment heeft Lotti iets meer geluk in de liefde en heeft hij al 7 jaar een stress-en probleemloze relatie. Nu kan hij zichzelf wel voor de kop slaan dat hij zichzelf jarenlang een rad voor de ogen heeft gedraaid.

“Het is niet eens de schuld van mijn ex-partners. En het is ook niet erg dat mensen anders in elkaar zitten, maar er moeten wel voldoende raakvlakken zijn. Mijn conclusie na alles wat ik heb meegemaakt? In elke relatie, van welke aard ook, zijn er drie dingen belangrijk: communicatie, vertrouwen en respect. Als één van die zaken ontbreekt, wordt een relatie onmogelijk.”