.
Helmut Lotti
vrijdag 15 december 2023

Helmut Lotti: “Ik durf soms in de lach te schieten met boze mensen”

Hij houdt er niet van

Tijdens corona hadden heel wat artiesten het moeilijk dat ze niet op een podium konden staan. Ze misten het optrede en vielen in een soort van zwart gat. Helmut Lotti niet. Hij mistte het optreden op geen enkel moment.

“In die twee door de pandemie getekende jaren heb ik er nooit last van gehad dat ik niet kon optreden. Begrijp me niet verkeerd: zodra ik op een podium sta, sta ik daar gráág. Ik geniet van een goed concert, maar zodra het laatste liedje gezongen is, laat ik het los. Het is zoals naar een pretpark gaan: je amuseert je rot, maar op het einde van de dag ga je naar huis en klasseer je het als een mooie dag”, legt hij uit in Humo.

Wie zo’n mooie dag wel eens kan verpesten zijn mensen die ontzettend kwaad kunnen worden. Daar knapt Helmut volledig op af.

“Het ziet er ook altijd zo grotesk uit, vind ik: vertrokken gezichten, belletjes spuug, kloppende aders... Het gebeurt dat ik in de lach schiet wanneer mensen boos aan het schreeuwen zijn - waarna ze nóg bozer worden, natuurlijk.”