.
Helmut Lotti
zaterdag 23 maart 2024

Helmut Lotti: “Ik werd in dat imago geduwd”

Hij wilde het niet per se

Helmut Lotti werd lang gezien als de aaibare zanger die altijd sympathiek was en graag aandacht had van vrouwelijke fans. Een imago dat hij uiteindelijk zelf een beetje had gecreëerd. Althans dat is wat veel mensen denken.

“Nee, ik werd erin geduwd. In het begin van mijn carrière was ik nu ook wel een ongeleid projectiel. Wat ik in interviews allemaal uit mijn botten durfde te slaan... Ook over collega's. Het was niet mooi. Mijn overdreven eerlijkheid en impulsiviteit speelden mij parten. Maar met de jaren begon de slinger helemaal door te slaan naar de andere kant. Vooral artistiek. Ik moest losbreken”, zegt Lotti in Story.

Helmut wilde graag een andere kant uit en maakte uiteindelijk een kleinkunstplaat ‘Mijn hart en mijn lijf’. Dat bleek geen goede zet te zijn.

“Als mens ben ik er rijker van geworden. Ik doe gewoon het liefst mijn goesting tot iemand mij kan uitleggen waarom ik dat niet zou doen. Als artiest wil ik ook niet verstrikt raken in de tunnelvisie van verkoopcijfers. Dan wordt er niks interessants meer gecreëerd.”