.
Helmut Lotti
zaterdag 30 december 2023

Helmut Lotti: “Ik zat vast in een imago”

Hij wist los te breken

2023 zit erop, het is voor veel mensen het ideale moment om terug te blikken op wat het afgelopen jaar hen heeft gebracht. Voor Helmut Lotti was het in elk geval een erg bijzonder jaar.

De zanger maakte dit jaar een ommezwaai in zijn repertoire en ging van classic-zanger naar hardrocker.

“Mijn hoogtepunt dit jaar was mijn optreden op Graspop. Ik stond in een tent die veel te klein bleek, deels omdat er wel enkele ramptoeristen waren, die mij wilden zien afgaan. Maar ik heb ze na twee zinnen kunnen overtuigen. Nooit eerder heb ik zo'n enthousiast publiek gezien - het leek wel of ik aan een strand in Hawaï zat, met al die crowdsurfers. Dit was mijn beste show van de laatste twintig jaar. En hoe die fans m'n naam scandeerden, echt kippenvel. Metalheads zien er keigevaarlijk uit, maar het zijn zowat de liefste mensen die ik ken”, zegt Helmut in Dag Allemaal.

Dat succes resulteerde ook meteen in een rockalbum van de zanger. Voor Lotti het ideale moment om ook eens een andere kant van zichzelf te laten zien.

“Ik zat vast in een imago. Mijn grootste hits dateren van 25 jaar geleden. De jeugd heeft geen idee wie ik ben en op deze manier kan ik aansluiting vinden bij hen. Ik ben 54, maar wil zeker nog 40 jaar doorgaan. Maar dat kan niet als je publiek veel ouder is dan jezelf.”