.
Helmut Lotti
zondag 26 november 2023

Helmut Lotti: “We proberen toch allemaal zo aantrekkelijk mogelijk te zijn?”

Hij vertrouwt zo’n mensen niet

Wie Helmut Lotti dringend nodig heeft die moet naar de Ardennen of naar Antwerpen. De zanger pendelt tussen de twee, naargelang zijn werk. Maar diep vanbinnen zal hij toch voor altijd ‘ne Gentenaar’ blijven.

“En een Gentenaar heeft per definitie een diploma zelfrelativering. Heb je ooit 'Chicken Run' gezien, de versie met de Vlaamse stemmen? De haan die, borst vooruit, al die kippekes wilde pakken, sprak Antwerps. Dat klopte. De kippekes zelf spraken Limburgs. Dat klopte ook. En Patje en Ratje, de twee ratten die aan de kant op een bankje zaten, zich de hele tijd verkneukelden in de situatie en met alles en iedereen aan het lachen waren, spraken Gents. Dat klopte óók. De ernst relativeren met humor, en jezelf niet sparen: dat is heel Gents. Ik ben Patje. Of Ratje”, lacht Helmut in Humo.

Net zoals iedereen is Helmut ook bezig met zijn uiterlijk. Hij heeft moeite om mensen te vertrouwen die daar niet mee bezig zijn.

“We proberen toch allemaal om ons zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren? Het is zelfs biologisch bepaald: dieren doen het ook. IJdelheid is een overlevingsmechanisme, en er is niets mis mee, zolang je het maar niet laat escaleren tot snoeverigheid.”

Download onze app voor Android of iOS