.
Herbert Flack
woensdag 22 mei 2024

Herbert Flack: “Dat overstijgt de collegialiteit”

Ze zijn meer dan dat

In Play Zuid kan je momenteel gaan kijken naar ‘Aspe, Moord in de studio’. Herbert Flack staat na al die jaren nog eens op de planken als Pieter Van In, en dat alleen al is voor veel mensen goed om nog eens naar het theater te trekken.

Het is ondertussen twintig jaar geleden dat Herbert samen met Francesca Vanthielen en Lucas Van den Eynde begon met de opnames van Aspe. Herbert draagt zowel Francesca en Vanthielen nog altijd een warm hart toe.

“Wij zien elkaar geregeld om een hapje te eten en bij te babbelen. De band die wij na al die jaren hebben, overstijgt de collegialiteit. Het is uitgegroeid tot vriendschap”, klinkt het in Dag Allemaal.

Ook Francesca koestert mooie herinneringen aan Aspe. Het is dankzij het programma dat ze toch eens is kunnen trouwen. Niet met haar man, maar wel met haar tv-man.

“Eigenlijk voelt het alsof we écht een getrouwd koppel zijn. Hier en daar werd gesuggereerd dat er iets was tussen ons, maar daar is niks van aan. Maar ik moet bekennen, als Francesca haar hoofd even op mijn schouder legt, het doet me wel iets.”