.
Herbert Flack
woensdag 8 november 2023

Herbert Flack haalt Aspe vanonder het stof

Moord in tv-studio

Woensdag stelde Backstage Producties hun allerlaatste en zesde productie voor van dit theaterseizoen: Aspe - Moord in de studio. Producenten James Cooke en Dirk Van Vooren kondigden met trots de terugkeer aan van een icoon. Niemand minder dan Herbert Flack kruipt in de huid van zijn meest legendarische personage; inspecteur Van In uit de welgekende Aspe-reeks op televisie. De figuur kreeg ook twee theatervoorstellingen waarin Flack telkens de hoofdrol vertolkte. Voor de gelegenheid wordt de televisiestudio van Play Zuid de plek waar het theaterpubliek samen met Van In een moord oplost. Het script van ASPE - MOORD IN DE STUDIO werd geschreven door Frank Van Laecke en Peter Römer. Regisseur Jaak Lema mag beschikken over een Vlaamse topcast die Herbert Flack zal omringen in dit innovatieve theaterstuk. Moord in de studio is te zien in Play Zuid in Antwerpen vanaf 17 mei 2024.

Co-scenarist Frank Van Laecke, tevens bedenker van het concept, blikt enthousiast vooruit: "Aspe blijft een iconisch gegeven. Ik ben ervan overtuigd dat het publiek het weer ontzettend spannend zal vinden om als getuige van een moord in een tv-studio aanwezig te zijn en om samen met Van In de dader te ontmaskeren. Bovendien vind ik het heerlijk dat mijn goede vriend Herbert Flack zijn leren jas terug mag aantrekken om het onderzoek in goede banen te leiden."

Het verhaal
Net voor de opnames van een populaire tv-show, waarin de inmiddels gepensioneerde hoofdinspecteur Van In centrale gast is, wordt de regisseur van het programma dood aangetroffen. Al snel blijkt dat de man werd vergiftigd. De jonge inspecteur De Swaef heeft de leiding van het onderzoek en ontdekt al gauw dat er meer mensen in de studio rondlopen die belang hebben bij de dood van de regisseur. Lukt het De Swaef deze ingewikkelde puzzel op te lossen en slaagt Van In erin zich niet met de moordzaak te bemoeien? Samen met het publiek, dat getuige was van de moord, wordt alles op alles gezet om de moordenaar te ontmaskeren.

Tickets via www.backstage-producties.be

Bio van Herbert Flack

Meer Over:

Herbert Flack

Bio van James Cooke, Frank Van Laecke en Dirk Van Vooren