.
News Image

Herman Brusselmans: “het virus kan overal opzitten, ik heb er schrik van”

“De wereld staat op ontploffen.”


Herman Brusselmans geeft toe dat de lockdown op zich niet zoveel veranderd heeft in zijn leven. “We kunnen niet veel mensen zien, maar dat doe ik nooit,” klinkt het bij de schrijver in Het Laatste Nieuws. “Ik zit thuis te schrijven, daar zat ik toch al de laatste 35 jaar,” aldus Brusselmans.



“Ik ben niet somberder dan anders,” vertelt Herman Brusselmans in het dagblad, maar toch heeft ook de auteur schrik van het coronavirus. “”De Delhaize afschuimen doe ik niet. Want het virus kan overal opzitten, op mijn handen, op de hond zijn leiband. Ik heb er schrik van,” geeft Brusselmans toe.



Herman Brusselmans kampte in het verleden wel vaker met angstaanvallen, maar daar hield hij een enorme wilskracht aan over waardoor hij die leerde counteren. Maar met het coronavirus is het anders. “Dat kán ik niet controleren,” klinkt het bij Herman Brusselmans.



Volgens Herman Brusselmans is er geen andere keuze dan afwachten. “Voor het vaccin gemaakt is en verdeeld aan zeven miljard mensen, zijn we nog wel even bezig,” klinkt het realistisch. “We hebben voor de zoveelste dag minder dan honderd doden, wordt bijna met de glimlach verkondigd. Ik denk dan: dat zijn er wéér 99 die hebben liggen creperen,” aldus Herman Brusselmans.


Bio van Herman Brusselmans

Meer Over:

Herman Brusselmans