.
Herman Brusselmans
maandag 14 oktober 2024

Herman Brusselmans: “Het is een onderdeel van mijn vak”

Het hoort erbij

In jury’s zitten of aan tafel zitten om zijn mening te geven, Herman Brusselmans doet het allemaal. Het is een deel van zijn broodwinning.

Maar als hij heel eerlijk moet zijn, rijk zal hij er niet van worden. Sommige programma’s betalen nu eenmaal goed, anderen iets minder.

“Er zijn programma's waar je 400 euro voor krijgt: da's dan voor je naft en je sigaretten. Aan de andere kant van het spectrum: tijdens het EK voetbal heb ik elke dag een gesproken column van veertig seconden geleverd voor 'Studio Fussball', op de Nederlandse tv. Daar heb ik in totaal 14.000 ballen voor gevangen: toch niet mis als je bedenkt dat ik amper tien minuten per column nodig had”, zegt hij heel eerlijk in Humo.

Herman krijgt vaak kritiek dat hij in zo’n programma’s te zien is, maar die kritiek laat hij van zich afglijden. Al begrijpt hij dat mensen zich afvragen wat literatuur te maken heeft met een deelname aan ‘Kamp Jeroom’.

“Maar ik heb dat soort dingen altijd gezien als een onderdeel van mijn vak. En dan heb ik het niet eens per se over promo voeren voor een nieuw boek - ik héb op dit moment geen nieuw boek - maar over het feit dat ik op deze manier al eens buitenkom en mensen ontmoet. Vroeger heb ik jarenlang helemaal alleen aan mijn bureautje al die flutboeken zitten schrijven: daar wordt een mens ook niet vrolijker van.”

Bio van Herman Brusselmans

Meer Over:

Herman Brusselmans