.
Herman Brusselmans
zondag 18 oktober 2020

Herman Brusselmans onthult wat televisie betaalt voor zijn optredens

VTM betaalt bijvoorbeeld heel goed, bij VIER is het wat minder.


Herman Brusselmans schrijft al veertig jaar onafgebroken boeken en dat levert hem een mooie duit op. Al geeft de 63-jarige schrijver toe dat ook zijn columns en televisieoptredens hem leuke extra’s opleveren.


Een column betaalt een pak beter dan een televisieoptreden, maar enkele opdrachten voor televisie kunnen zijn maand meteen goed maken. “Enkele honderden euro’s per keer,” onthult Herman Brusselmans in Dag Allemaal het bedrag dat hem betaald wordt voor een televisieopdracht.

“Als ik er zo vier heb op drie weken, is mijn maand goed,” aldus de schrijver die toegeeft dat er tussen de zenders onderling verschillen zijn. “VTM betaalt bijvoorbeeld heel goed, bij VIER is het wat minder. Bij de VRT heb ik al een tijdje niks meer gedaan, dus ik weet niet hoe het daar nu zit.”

Toch weigert Herman Brusselmans regelmatig televisieopdrachten. “Ik heb bijvoorbeeld geweigerd om de bordjes om te draaien bij Het Rad . En ik heb ook nee gezegd toen Jani in mijn kleerkast wou komen kijken,” aldus Herman Brusselmans die meer en meer opziet tegen het gedoe met camera’s in zijn huis.

Bio van Herman Brusselmans

Meer Over:

Herman Brusselmans