.
Herman Verbruggen
zondag 7 juli 2024

Herman Verbruggen: “Ze willen dat compromis niet sluiten” 

Ze vinden geen opvolger 

Ondanks dat Herman Verbruggen af en toe eens kritiek kreeg omdat hij bleef meespelen in ‘FC De Kampioenen’ heeft hij nooit geluisterd naar al die commentaren. Hij is al die tijd zijn ding blijven doen.

“Ik heb die commentaar wel altijd goed kunnen plaatsen. Als je comedy wilt maken voor een breed publiek, moet je compromissen sluiten. Jij en ik kunnen een moeilijke mop geweldig vinden en daar een serie rond maken, en mogelijk bereiken we een publiek dat heel hard met ons zal meelachen. Maar het zal altijd maar een stukje van de taart zijn. Met 'F.C. De Kampioenen' ambieerden we de héle taart. Dat kan alleen als je water bij de wijn doet”, zegt Herman in Humo.

Het programma is nu al een tijdje gestopt en er worden geen nieuwe afleveringen meer gemaakt. Een geschikte opvolger voor het programma lijken ze ook niet meteen te vinden.

“Veel makers en acteurs willen dat compromis niet sluiten, ze zeggen: dít is onze humor en zó gaan we het doen. Enkel in 'Het eiland', 'De kotmadam' en 'Nonkels' herken ik onze manier van werken. Vraag het maar eens aan de makers: ik weet zeker dat die het me eens zullen zijn.”

Bio van Herman Verbruggen