.
Herman Verbruggen
vrijdag 2 augustus 2024

Herman Verbruggen:“Hij is mijn beste vriend en ik zijn grootste fan” 

Wat mooi 

Of Herman Verbruggen het nu wil of niet, hij zal voor eeuwig en altijd verbonden zijn met zijn personage Mark Vertongen uit ‘FC De Kampioenen’. Het is geen jas die je uitdoet wanneer je dat wil.

“Die Vertongen dat ben ik. Er zijn mensen die me zelfs herkennen aan mijn lichaamsbouw als ik 100 meter verder op een parking uit mijn auto stap. Ik vind dat niet erg, anders had ik na tien jaar al moeten stoppen. Het is en blijft een zalige figuur, een oprechte en eerlijke mens die je omarmt omdat je in hem je eigen onhandigheid herkent. Mocht iedereen iets meer Markske zijn, hadden we zeker een betere wereld. Hij is mijn beste vriend en ik ben zijn grootste fan”, zegt Herman in Primo.

Als acteur uit ‘Fc De Kampioenen’ is het natuurlijk niet makkelijk om altijd aangesproken te worden. Ook Herman vond dat in het begin bijzonder vreemd. Hij heeft daarmee moeten leren omgaan.

“Mensen die naar tv kijken voelen emotie bij een personage en dat creëert een band. Ik heb ingezien dat het hoort bij mijn job. Je kan niet iets voor een massamedium doen en daarna die massa negeren. Het ene is verbonden aan het andere. Het blijft ook mijn broodwinning, de fans en kijkers zijn economisch gezien dus ergens ook mijn klanten.”

Bio van Herman Verbruggen

Meer Over:

Herman Verbruggen