.
Hilde Van Mieghem
dinsdag 14 maart 2023

Hilde van Mieghem: “Hij had me in no time helemaal ingepakt”

Ze schaamt zich ervoor

De dag van vandaag wordt er heel vaak gehamerd dat men moet opletten voor de vele internetfraude die de ronde doet in ons land. Heel wat mensen letten dubbel zo goed op, terwijl andere mensen toch nog eens in de val durven lopen.

Één van die mensen is Hilde Van Mieghem. Zij is heel goed op de hoogte van dergelijke praktijken, maar werd toch in de val gelokt.

“Ik schaam mij er diep over, maar ik vind het mijn taak om mensen te waarschuwen voor die schurken”, begint ze haar verhaal in Dag Allemaal.

Dagenlang werd Hilde opgebeld en bestookt met e-mails door een werknemer van de pakjesdienst van Amazon. Althans dat dacht ze.

“Na vijf dagen had ik genoeg van dat gestalk en nam ik geïrriteerd de telefoon op. Een paniekerige stem aan de andere kant van de lijn beweerde dat iemand in mijn naam spullen aankocht op Amazon. Zijn agressieve toon en de snelheid waarmee hij sprak, maakten me zo nerveus dat ik niet meer helder kon denken.”

De man aan de telefoon wist behoorlijk veel over Hilde en voor ze het wist was ze helemaal ingepakt. “Ik was toen zo idioot om hem via TeamViewer naar mijn mobile banking te leiden”

Net toen de buit zo goed als binnen was voor de schurken, werd Hilde op tijd gered door een telefoontje van een vriend. Zij vertelde hem over de Amazonkerel en die wist Hilde op tijd wakker te schudden.

“Onmiddellijk inhaken en Card Stop bellen!’, zei hij resoluut. Ik slaagde er net op tijd in om mijn rekeningen te blokkeren voordat er ergere dingen konden gebeuren.”

Bio van Hilde Van Mieghem

Meer Over:

Hilde Van Mieghem