.
Nicole & Hugo
zondag 19 juni 2022

Hugo Sigal: “Ik ben er ook nog”

Het gaat alleen nog over de ziekte

Nicole en Hugo vormen al meer dan 50 jaar op en naast het podium een heel sterk koppel. Ook nu het minder goed gaat met Nicole na de diagnose van Alzheimer blijft het koppel elkaar steunen in wat ze doen.

Naast samen zingen maakt Hugo ook af en toe een solo-zijsprongetje door te acteren. Iets waar hij altijd een passie voor gehad heeft. “Ik wil heel graag blijven acteren. Dat biedt me extra zuurstof voor mijn levenslust en positiviteit”, geeft hij toe in Dag Allemaal.

Dat Nicole Alzheimer heeft, zorgt er niet voor dat het onderwerp compleet taboe is thuis. Ze praten er zo open mogelijk over, net zoals ze al 52 jaar lang over alles goed kunnen praten.

“Er is gewoon geen gêne en we hebben geen geheimen voor elkaar”, zegt Hugo.

Wanneer mensen Hugo zien, wordt er heel vaak gevraagd naar Nicole en haar ziekte en dat vindt Hugo soms jammer. “Het lijkt enkel nog over de ziekte te gaan, maar ik ben er ook nog en met mij gaat het gelukkig goed. Ook al is mijn prostaat wat vergroot en stap ik ’s morgens soms wel iets meer krakkemikkig en strammer uit bed. Ik heb nog eens een volledige check-up laten doen en alles bleek in orde.”

Bio van Hugo Sigal

Meer Over:

Hugo Sigal