.
Nicole & Hugo
woensdag 12 oktober 2022

Hugo Sigal: “Ik wist nog niet welke rol ik moest spelen”

Die lag ver buiten zijn comfortzone

Wie Hugo Sigal graag eens ziet optreden zonder Nicole Josy erbij moet deze maand in zaal Elckerlyc zijn in Antwerpen voor ‘Het Spook van de Operette’. Daar is hij in goed gezelschap van onder andere Luc Caals en Dirk Van Vooren.

Het toneelstuk is voor Hugo de ideale manier om even aan de realiteit te ontsnappen. Want het is niet eenvoudig leven nu Nicole Alzheimer heeft. Het is dankzij Nicole dat Hugo nu ook hier en daar wat soloprojecten aanneemt, want samen optreden lukt niet meer.

“Toen Dirk en Luc me vroegen om mee te spelen, heb ik onmiddellijk ja gezegd. Nog voor ik wist welke rol ik precies moest vertolken. Dirk en Luc zijn vrienden. Dus: als zij me iets vragen, doe ik het. Tijdens de eerste lezing kwam ik echter te weten dat ik een verwijfd typetje moet spelen. Iets wat helemaal buiten mijn comfortzone ligt”, zegt Hugo in Primo.

Hugo’s grootste supporter Nicole vindt het alvast geweldig wat Hugo doet. “Ze kent het stuk al van buiten. Nicole heeft elke repetitie gevolgd. En ook bij elke voorstelling zal ze aanwezig zijn. We doen al 52 jaar alles samen dus ook dit.”

De liefde tussen de twee is nog altijd even groot, ook al gaat het niet altijd even makkelijk met Nicole. Ze steunt haar man in alles wat hij doet. “Het is ook een beetje back to the roots. Als jonge gast ben ik begonnen als acteur, dus toen wij stopten met optreden, Nicole en ik, heeft ze meteen gezegd dat ik alle mooie theateraanbiedingen die ik kreeg moest aannemen.”

Bio van Hugo Sigal

Meer Over:

Hugo Sigal