.
Ingeborg
maandag 20 mei 2024

Ingeborg: “De druk was me wel te zwaar”

Het had ook positieve gevolgen

Mogen meedoen aan het Songfestival is natuurlijk al een avontuur op zich. 35 jaar geleden nam Ingeborg deel samen met Stef Bos en daar koestert ze mooie herinneringen aan. Al was niet alles even plezant.

“Ik vond het erg onaangenaam dat er haarlak aan de onderkant van je schoenen werd gespoten om niet uit te glijden op die shiny floor. En dan die mist die tijdens optredens wordt gebruikt om het licht beter te laten uitkomen... Dat heeft echt effect op je stem. Je kan het vergelijken met een muzikant die zijn cello of viool even in de regen legt vlak voordat hij op moet”, legt ze uit in Primo.

Op het moment van haar deelname was Ingeborg amper 22 jaar. De druk lag op dat moment ook erg hoog. Misschien wel een beetje te hoog.

“Eerlijk gezegd heb ik mijn deelname wel ervaren als een verantwoordelijkheid die op dat moment wellicht te zwaar was voor mijn schouders, ja. Maar nu weet ik: zoiets heeft ook positieve gevolgen. Twee jaar later kon ik door die ervaring een nummer als 'Als dat gebeurt' schrijven. Zoals bij alles bekijk ik dit dus ook van de mooie kant.”