.
Ingeborg
zondag 26 mei 2024

Ingeborg: “Tijdens de puntentelling zijn we iets gaan drinken”

Ze maakten geen kans

Ook al wint België zo goed als nooit, toch kijken we elk jaar met z’n allen uit naar het Eurovisiesongfestival. 35 jaar geleden vertegenwoordigden Stef Bos en Ingeborg België in Lausanne, maar ze eindigden helaas pas 19de op 22 deelnemers.

“Tijdens de puntentelling zijn we iets gaan drinken met de Luxemburgse deelnemers van Park Café, die op de 20ste plaats eindigden en de bui ook al vroeg voelden hangen. Eén van de bandleden was iets te enthousiast aan het vertellen, waardoor een kwart van zijn pint op mijn kleren belandde. Een schminkster heeft dan nog met een haardroger mijn mantelpakje proberen te redden. Gelukkig hoefde ik niet meer het podium op, want ik had geen reservekledij bij”, lacht Ingeborg.

De zangeres omschrijft het songfstival als een emotionele rollercoaster. Je bevindt je in een wedstrijd met allemaal winnaars uit verschillende landen.

“Daardoor maak je al snel de denkfout dat je wéér gaat winnen… Uiteraard was ik dus teleurgesteld. Maar zodra ik op Zaventem was geland, draaide dat gevoel. Belgen hebben nu eenmaal sympathie voor de underdog.”