.
Hanne Verbruggen, Julia Boschman en Marthe De Pillecyn van K3
dinsdag 30 januari 2024

Is het gedaan met K3?

Het succes wordt steeds minder

Er was een tijd dat K3 op ieder kinderfestival, awarduitreiking enzovoort aanwezig was. Nu werden ze zelfs niet eens genoemd tijdens de uitreiking van de Gouden K’s op Ketnet. Ketnet, een zender die toch wel de doelgroep aanspreekt die K3 ook aanspreekt.

Ooit was K3 het paradepaardje van Studio 100. Ze mikten niet alleen op jonge kinderen en prille tieners, maar ook volwassenen wisten de meidengroep na al die jaren nog te smaken. De concurrentie zoals de M-Kids of The Buzz Klub leken nooit een partij voor hen te zijn, en nu worden ze naar huis gezongen door tieneridolen als Camille en Pommelien Thijs.

En dan reist al snel eens de vraag of de tijd van K3 niet stilletjes aan is gekomen. Hun glorietijd is voorbij, maar heeft het ook nog zin om K3 echt tot het einde uit te melken.

Studio 100 dacht een gouden zet te doen met de heropvoering van de musical ‘De 3 Biggetjes’. Maar ook daarvoor lijkt de ticketverkoop tegen te vallen. Van de 75 geplande shows in Vlaanderen zijn er slechts 20 uitverkocht, in Nederland slechts 4 van de 59 shows, schrijft Dag Allemaal.

Ook de cd van de musical werd geen gigantisch groot succes. Hij kwam wel binnen op de eerste plaats, maar bleef daar geen weken hangen zoals alle andere albums wel ooit hebben gedaan. Niet leuk om te horen bij Studio 100, maar ongetwijfeld materie waar de komende maanden eens goed over nagedacht zal worden.

Download onze app voor Android of iOS