.
Ann Pira
donderdag 29 augustus 2024

Is Marianne de dramatische dode in 'Thuis'?

VRT waarschuwt: "uitzonderlijk seizoen"

Bij de meer dan 1.2 miljoen Vlamingen die dagelijks naar Thuis kijken staat maandag 2 september duidelijk aangestipt op de kalender. Dan gaat namelijk het dertigste seizoen van Vlaanderens populairste fictie van start en dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan.

Bam! Thuis is terug en zet haar dertigste seizoen in met een knal. Letterlijk dan: wat waren die geweerschoten aan het gerechtsgebouw? En vooral: wie is het slachtoffer? Moeten we in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen al afscheid nemen van Karin (Kadèr Gurbuz), Marianne (Leah Thys) of Tom (Wim Stevens)?

Ook voor Britt (Apollonia Sterckx) ziet het er niet goed uit. Zij is nog steeds in de ban van de dubieuze Abel (Bas Van Weert), en daar maakt die gretig misbruik van. Gelukkig laat papa Eddy (Daan Hugaert) dat niet zomaar gebeuren. De vraag is alleen: zal hij op tijd zijn om Britt te redden?

Naast spanning is er uiteraard ook nog hoop in Thuis. Tamara (Tine Priem) kreeg namelijk onverwacht telefoon van haar kleine Leo. Leeft Leo dan toch nog? En waar is hij dan? Kortom: stof genoeg voor meer dan 200 nieuwe afleveringen.

In de verhaallijnen die in het nieuwe seizoen aan bod komen, hebben de makers van Thuis een aantal speciale verrassingen gestoken voor de fans.

Stef Wouters, hoofdscenarist Thuis: “We schrijven bij Thuis al 30 jaar lang televisiegeschiedenis. We creëerden al heel wat iconische figuren en nog veel iconischere scènes die in de herinnering van veel Vlamingen gegrift staat. In dit dertigste seizoen zitten een aantal knipogen naar dat rijke verleden verwerkt. We zijn heel benieuwd of de oplettende kijker ze er allemaal uit kan halen!”

Apollonia Sterckx, Britt in Thuis: “Ik speel al mee in Thuis sinds ik drie jaar oud ben. Ik groeide er dus echt mee op en maakte veel van de verhaallijnen uit de Thuis-geschiedenis van dichtbij mee. Dat ik die nu in een herwerkte versie terugzie in de scripts of plots een oude bekende op de set tegenkom, geeft mij echt heel veel goesting in het dertigste seizoen!”

Ogen en oren open houden is dus de boodschap. Benieuwd welke oude en nieuwe bekenden hun opwachting maken en wie er onverwacht een dramatische dood sterft in dit uitzonderlijke seizoen? Ontdek het allemaal vanaf maandag 2 september op VRT 1, VRT MAX en de socials van Thuis!