.
Danny de Munk
woensdag 22 februari 2023

Is Nederland milder voor Danny de Munk dan voor Marco Borsato?

Het lijkt van wel

Toen Bart Peeters speciaal voor ‘Tulpen uit Antwerpen’ een nummer wou brengen van Marco Borsato of Lil’ Kleine werd hem dat verboden. Zij wilden de artiesten niet aan bod laten komen door de beschuldigingen die hen boven het hoofd hangen.

Wie wel in het programma aan bod mocht komen en zelfs een nummer mocht komen zingen, is Danny de Munk. Nochtans werd ook hij beschuldigd van verkrachting, maar werd hij daar niet voor vervolgd wegens gebrek aan bewijzen.

“Een opmerkelijke redenering”, begint RTL Boulevard-verslaggever Rob Goossens in Dag Allemaal. “Danny is niet vrijgesproken van die betichting. Er is geen vervolging gestart omdat het verhaal van de vrouw moeilijk te bewijzen valt.”

Danny doet er alles aan om zijn onschuld te bewijzen en het is nog maar de vraag of het bij Marco Borsato ook allemaal zo makkelijk zou kunnen gaan om een rentree te maken.

“Er zijn toch wel wat wezenlijke verschillen met de zaak. Ook bij Borsato zal het moeilijk zijn om strafbare feiten te bewijzen, maar dat wil niet zeggen dat hij geen feiten heeft gepleegd die niet door de beugel kunnen.”

Nederland houdt in ieder geval vol met hun boycot van de gevallen artiesten en daar lijkt niet snel verandering in te komen. Lil’ Kleine laat zich daardoor niet kennen en maakt gewoon verder muziek. Iets wat Marco tot nu toe nog niet heeft gedaan. “De kans bestaat dat Marco nu toch weer de studio induikt. Geloof me: velen zullen dat enthousiast onthalen.”