.
Riadh Bahri
vrijdag 2 december 2022

Is Riadh Bahri daarom homo?

Zijn moeder vroeg zich af of ze iets fout had gedaan

Terwijl we overal ter wereld horen roepen hoe verdraagzaam we moeten zijn en hoe iedereen gelijk is, worden er nog dagelijks homo’s nageroepen of aangevallen als ze met hun partner op straat lopen.

“Ik heb nog altijd het gevoel dat ik terug in mijn kast moet kruipen als ik op straat loop”, vertelt Riadh Bahri aan Dag Allemaal. Naast verbale agressie komt er ook regelmatig nog fysiek geweld aan te pas.

Bovenop de maatschappij die het vaak nog moeilijk heeft met homo’s, had Riadh ook problemen in zijn eigen gezin om aanvaard te worden als homo. Zijn vader kon het niet aanvaarden.

“Hij ontdekte dat ik liever naar prentjes van twee jongens keek dan van een man en een vrouw”, verklaart Riadh Bahri aan Dag Allemaal. En dan werd er blijkbaar snel duidelijk gemaakt dat zulks niet getolereerd zou worden.

Uiteindelijk bloedde het contact met zijn vader dood. Gelukkig was zijn moeder minder rigide. Ze vroeg zich wel af of er te veel vrouwelijke invloeden in huis waren geweest waardoor hij homo was geworden. “Nee moeder, ik ben zo geboren”, gaf Riadh Bahri aan.

Bio van Riadh Bahri

Meer Over:

Riadh Bahri