.
Liliane Saint Pierre
donderdag 12 januari 2023

Liliane Saint-Pierre: “Ik ben hem gewoon slaafs gevolgd”

Hij was de oorzaak van hun scheiding

Toen Milo De Coster nog de manager was van Liliane Saint-Pierre stelde hij haar voor aan Claude François. Ze mocht het voorprogramma van de zanger verzorgen en stond zo in de Olympia in Parijs. Tot het op een dag misliep.

“Ik had een ooginfectie en na drie liedjes onder de spots zag ik geen steek meer en vluchtte ik in de coulissen. Milo zei tegen de pers dat ik blind werd. Hij vond dat een schitterende stunt. Hij voelde dat ik uit zijn handen glipte en het kwam tot een daverende ruzie met Claude. Milo pakte zijn koffers en ik volgde hem slaafs terug naar België”, blikt Liliane terug in Dag Allemaal.

Liliane was ondertussen verliefd geworden op de zoon van Milo, Denis en ze trouwden in 1971. Samen hebben ze een zoon. En dat was niet mogelijk geweest mocht Liliane een carrière in Frankrijk hebben uitgebouwd.

“Ons huwelijk is helaas niet blijven duren en de moeilijkheden met mijn schoonvader waren daar niet vreemd aan. Hij zei altijd: ‘Een artiest is als een citroen, die je tot de laatste druppel uitperst en dan wegsmijt.’ Nogal een uitspraak hé!”

Liliane wist te ontsnappen uit de klauwen van Milo en dat kon hij niet verkroppen. “Na mijn scheiding heb ik hem nooit meer gezien. Maar ook Claude François heb ik niet meer gesproken. Ik ben later nog naar hem gaan kijken, maar ik durfde hem niet te benaderen. Ik ben heel timide, ook al geloven de mensen dat niet.”

Bio van Liliane Saint-Pierre en Claude François