.
News Image

Ish Ait Hamou schrijft brief aan familie Ramzi Mohammed

Ish Ait Hamou post opmerkelijk bericht.


Schrijver en choreograaf Ish Ait Hamou doet het weer. Ish heeft gisteren met pijn in het hart kennis genomen van de schokkende racistische reacties naar aanleiding van de dood van de 15-jarige Ramzi Mohammed Kaddouri. De jongeman uit Winterslag kwam enkele dagen geleden om het leven tijdens een ongeval met een quad in Marokko. De jongen lag een tijdje in coma en overleed uiteindelijk. De dood van de jongen is een drama voor de familie en nabestaanden maar daar lijken heel wat mensen geen rekening mee te houden. Op de sociale media verschenen heel wat racistische reacties en die zijn ook Ish Ait Hamou niet ontgaan.



Vooral op de Facebookpagina Vlaamse Verdedigings Liga verschenen commentaren die bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat schoten. De reacties zetten kwaad bloed bij heel wat mensen, ook bij de dames en heren politici die hun ongenoegen uitten in persberichten en op de sociale media. Ish Ait Hamou maakte dinsdagavond tijd vrij om in de pen te kruipen en ook te reageren.



Ish Ait Hamou: “Ik hoop dat de samenkomst van de verschillende stemmen uit verschillende hoeken luider hebben geklonken dan de stemmen van de mensen, die door een gebrek aan liefde, op een trieste en afschuwelijke manier hebben gereageerd op de dood van jullie zoon/broeder/neef/vriend Mohammed. We gaan als een samenleving niet de juiste kant op. Deze sfeer is ook het resultaat van maandelange debatten zonder enige nuances. Invloedrijke opiniemakers en politici die dankzij de ruimte die ze krijgen, verdeeldheid en haat injecteren in de harten van hun eigen bevolking”, schreef schrijver en choreograaf Ish Ait Hamou dinsdagavond op Facebook.



Zijn reactie gaat als volgt verder: “Een bevolking waarvan een steeds groter deel niet inziet dat hun menselijkheid en kwaliteit om zich met andere mensen te verzoenen van hen wordt weggerukt. Ik ben één en al voor meningsverschillen. Zolang we de mensen, en zeker de jongere generaties (onze toekomst), het volgende meegeven: de deur staat nog altijd open! Waar wij hebben gefaald als samenleving, daarin zullen jullie zeker slagen. Zoek naar manieren om ons samen te brengen en niet naar manieren om ons verder van elkaar af te duwen. Daar hebben we niets aan. Enkel maar een lap grond waar geen bloem meer op zal bloeien.”



En dan had Ish nog een persoonlijke boodschap voor de familie van Ramzi Mohammed: “ Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un”. Deze vers komt uit de Koran. In het Engels We surely belong to God and to Him we shall return. Maar Ish heeft ook nog een boodschap voor iedereen die zijn bericht leest: “Mensen, ik wens jullie allemaal een liefdevolle avond toe.

Laat niemand je overtuigen dat liefde niets oplost.

Laat niemand je overtuigen dat verzoenen niet mogelijk is.

Laat niemand je overtuigen dat wanneer het gaat om omgaan met de andere jij naïef bent.

En laat zeker niemand je overtuigen dat jij geen verschil kan maken, wacht op niemand!”


Bio van Ish Ait Hamou

Meer Over:

Ish Ait Hamou