.
News Image

Ish Ait Hamou zorgt voor eerbetoon: ‘zij verdienen respect en dankbaarheid’

Zijn helden reageren héél blij.


De schrijfsels van Ish Ait Hamou laten vaak een diepe indruk na bij de mensheid en dat is niet meer dan terecht. De schrijver en presentator weet de mensen vaak met kleine dingen te raken, ook deze week weer. Toen Ish donderdagavond zijn vuilzak buitenzette, maakte hij een bedenking bij mensen waar we te weinig aandacht aan schenken: zij die ons afval afhalen.



“Elke vrijdag komen ze in Vilvoorde het restafval ophalen. Omdat ze ook vroeg langskomen zetten de meeste mensen donderdag avond hun zakken al buiten. Ik ook en heb dus ook mijn zakken net naar buiten gebracht”, schrijft Ish op Facebook. Er viel hem meteen iets op toen hij in de buurt van de vuilniszak kwam. “Door de hitte, hoe goed we het ook proberen aan te pakken, is er een zeer sterke geur die een weg uit die zakken vindt en ook maden die binnenin de zakken overal rondkruipen. Toen ik de zakken naar buiten bracht rook ik ook hoe sterk tijdens deze warme windloze dagen de geur op straat is.”



MAAR morgen vroeg is het allemaal weg. Morgen vroeg is er geen geur meer, geen zakken meer, geen maden meer. Morgen vroeg schijnt de zon en verdwijnt alles uit straat, tuin, keuken en of kamers. En daar zijn een heleboel mensen voor te danken”, schreef Ish op Facebook.



“Mensen die de nobele job op zich nemen om hygiene en comfort te garanderen. Ik weet dat het geen 20 uur is en dat de witte vlaggen niet meer aan het raam hangen, maar de afvalbeheerders en niet vuilnismannen en vrouwen maar hygiënemannen en vrouwen verdienen ontzettend veel respect en dankbaarheid. Als jij dit leest en als jij iemand bent die ervoor zorgt dat we allemaal in een gezonde en aangename buurt kunnen wonen, alvast mijn dank! Jullie zijn helden op jullie eigen manier”, besluit Ish Ait Hamou op Facebook.



De helden van Ish reageren alvast bijzonder dankbaar op zijn bericht.


Bio van Ish Ait Hamou

Meer Over:

Ish Ait Hamou