.
News Image

Isolde Lasoen haalt uit naar politiek: 'Ik ben het beu'

Zangeres eist aandacht voor 'de sector'.

 


Woensdag is er een nieuwe Nationale Veiligheidsraad. De cultuursector en de mensen die aan evenementen verbonden zijn, hopen dat er woensdag voor hen goed nieuws komt. Optreden kan nu al, maar wel met een beperkt publiek en met heel wat veiligheidsmaatregelen. Voor heel wat artiesten zorgen de coronamaatregelen en ondertussen al ruim drie maanden voor dat er amper geld binnen komt en dat weegt zwaar.



Ook Isolde Lasoen hoopt dat er snel duidelijkheid komt en haalt uit naar de politiek. Ik ben het beu dat de culturele sector zo goed als genegeerd wordt. Of heb ik het mis? Wordt er überhaupt nog overlegd hoe het verder moet? We mogen op vliegtuigen kruipen met onze gezichten op 30cm van elkaar, gezellig doen op overvolle terrassen, dineren in volle, vaak kleine restaurants, shoppen, samen zweten tijdens het sporten, binnenkort terug gaan zwemmen,.. Hier wél een mondmasker, daar géén mondmasker.., Isolde Lasoen ziet weinig logica in de beslissingen die de afgelopen weken werden genomen.



Wat zij wél weet is dat de meest creatieve sector in de kou blijft staan. Wij doen met onze sector zo hard en zonder protest ons best en volgen braaf de regels, hebben begrip en geduld, proberen onze kop boven water te houden en blijven creatieve oplossingen bedenken, lenen ons gezicht aan 1001 campagnes die ‘bekende koppen’ nodig hebben om mensen een hart onder de riem te steken en te motiveren om de maatregelen te volgen, maar die hele heropstart met fucked up priorities, enkel gemotiveerd door economische belangen en lobbytoestanden, voelt alsof we in ons gezicht uitgelachen worden. Dit klopt gewoon niet. Moeten wij blijven doodbloeden en maar meteen gesloten blijven, want de tweede golf komt er ook nog aan?, vraagt zij zich op Facebook af.


Bio van Isolde Lasoen

Meer Over:

Isolde Lasoen