.
News Image

Ivo Pauwels haalt uit naar Ruud De Ridder

“Ik heb mijn buik vol van die mensen “


Het nieuws dat het Echt Antwaarps Teater failliet zou gaan, kwam bij heel wat mensen als een grote verrassing binnen. Hoezo, failliet? Zo dacht ook Ivo Pauwels, jarenlang één van de sterkhouders van het Echt Antwaarps Theater en ooit zelfs nog zakenpartner van Ruud De Ridder. In Dag Allemaal haalt Ivo Pauwels bikkelhard uit naar Ruud De Ridder. “Krokodillentranen! Hij zit op een serieuze berg geld!”, weet Pauwels.



We kennen Ivo Pauwels als een man die niet snel een blad voor de mond neemt. Vooral als er onrecht bij betrokken is, laat Pauwels zich horen en dat is nu niet anders. De acteur zag vorige week ook de tranen van Ruud De Ridder in de verschillende nieuwsuitzendingen. De Ridder vertelde op tv dat hij met het Echt Antwaarps Theater moest stoppen. Door de coronacrisis was er geen geld meer om de voorstellingen verder te zetten en dus trok hij de stekker eruit. Iets wat meerdere mensen raar vonden. Vorig jaar nog werd het gebouw van het Echt Antwaarps Theater voor veel geld verkocht. Waar is dat geld naartoe?



“Er zit me iets dwars. Ik kan moeilijk verdragen dat Ruud nu doet alsof hem een ramp overkomt, terwijl hij vorig jaar de hele bedoening heeft verkocht en thuis op een berg geld zit. En dan voor de camera krokodillentranen staan wenen, en de fans smeken om het geld van hun tickets niets terug te vragen. Sorry, daar word ik misselijk van”, reageert Ivo Pauwels in Dag Allemaal.



Ruud De Ridder reageert in het weekblad dat het geld van de verkoop van de theaterzaal en de rest van het gebouw verdeeld moest worden onder drie mede-aandeelhouders. “Twee in het verleden, waarvoor ik een stevig lening heb moeten afsluiten, en recent nog een. Bovendien hebben de fans zelf voorgesteld om mij te helpen door het geld van hun tickets niet terug te vragen. De onzekerheid van de coronamaatregelen hebben mij de moed ontnomen om nog door te gaan”, klinkt het.



Maar Pauwels is zeker van zijn stuk. “Er is nog geld genoeg. Ik ben veertien jaar zijn zakenpartner geweest, en weet heel goed dat hij al die jaren altijd aan zijn centen heeft zitten denken. Hij schreef stukken bij de vleet, en het moest altijd maar opbrengen. Er zijn mensen die het veel erger hebben in de theaterwereld. Denk maar aan zijn zoon Sven, die twee jaar geleden zijn eigen gezelschap heeft opgericht, goed aan het draaien was en nu helemaal stilligt”



De band tussen Ivo Pauwels en Ruud De Ridder is al een tijdje verzuurd, er zijn in het verleden teveel dingen gebeurd. Tot een verzoening tussen die twee zal het niet snel komen. “Ik heb mijn buik vol van die mensen, echt waar! Wij waren talk of the town , maar Ruud heeft het zelf naar de botten geholpen.” En daarmee doelt Ivo Pauwels op Nicole, de vrouw van Ruud. “Volgens mij gebruiken zij en Ruud corona als het perfecte excuus om er definitief de stekker uit te trekken”, besluit Ivo Pauwels.



Het volledige interview, met reacties van onder andere Linda en Anke De Ridder, Peter Van Asbroeck en Veerle Dejonghe lees je nu in Dag Allemaal.



Koop hier de dvd's van Nonkel Jef

Koop online, gratis thuislevering