.
News Image

Jaak Van Assche teleurgesteld in makers Familie

Jaak Van Assche niet welkom op de set van Familie.


Jaak Van Assche is niet de man van de grote woorden, ook niet de man die snel kritiek geeft. Maar deze keer uit hij zijn teleurstelling wel. De acteur is namelijk teleurgesteld in de beslissing die de makers van 'Familie' genomen hebben, nota bene zonder hem daarin te kennen.



Volgende week dinsdag starten de opnames van 'Familie' terug, maar niet met Jaak Van Assche. Enkele jaren geleden werd zijn personage Alfons in de soap geïntroduceerd. De vader van Benny Coppens (Roel Vanderstukken) woont sinds kort terug bij zijn zoon in na een kort verblijf in een rusthuis. De 79-jarige acteur zou perfect weer kunnen meedraaien op de set van 'Familie', maar Jaak zal pas vanaf augustus weer draaien, dat vertelt hij deze week in Dg Allemaal. Kort voor de lockdown kreeg ik bericht dat de 70-plussers tijdelijk niet naar de set mochten komen. Ik was eerst wat in mijn gat gebeten. Ik dacht: 'Allez, hoe kunnen jullie deze beslissing zomaar in mijn plaats nemen?' Ik was 'n beetje geschoffeerd, geeft Jaak toe.



Ik voelde mij toch een beetje gepakt. Ik heb gezegd: 'Ik kan toch wel zelf uitmaken of ik nog kan werken? Als ik in goeie conditie ben, mag ik toch wel filmen, zeker?' Enkele dagen later was het echter voor iedereen gedaan met draaien. Maar snel weer beginnen, dat zit er helaas niet in. Wij mogen pas in augustus weer beginnen te draaien. Om veiligheidsredenen, hé. De makers willen wellicht niet verantwoordelijk zijn als er iets fout zou lopen. Wij zitten namelijk in de categorie die makkelijk sterft, als ik de statistieken mag geloven. Ik heb zopas mijn teksten gekregen.



En dus is Jaak die teksten alvast eens aan het doornemen geweest. Nu al teksten uit het hoofd beginnen studeren zou een beetje gek zijn, zijn eerste draaidag is namelijk pas binnen een drietal maanden. Jaak was vooral benieuwd wat er met zijn personage Alfons zou gebeuren. Mijn rol wordt zeker niet kleiner, lacht de acteur.


Bio van Jaak Van Assche

Meer Over:

Jaak Van Assche

Bio van Roel Vanderstukken