.
Jef De Smedt en Jacky Lafon
zaterdag 29 juni 2024

Jacky Lafon: “Ik heb al heel veel spijt gehad” 

Haar rol stelde niet zoveel meer voor 

Wat een spannende seizoensfinale was dat van ‘Familie’. De kijkers zaten een hele aflevering lang op het puntje van hun stoel en blijven nu vol vragen achter.

Wie ook blij was dat ze er bij mocht zijn, was Jacky Lafon. Zij vond het erg plezierig om terug te keren en ze moet toegeven dat ze misschien toch een beetje spijt heeft dat ze de reeks ooit heeft verlaten.

“Ik heb al veel spijt gehad, ja. Maar ik had 24 jaar geleden serieuze gezondheidsproblemen, ik moest wel. Mijn rol stelde ook niet zoveel meer voor, Rita moest alleen nog maar gaan poetsen. Toen had ik ook vrede met mijn beslissing, maar achteraf voelde ik dikwijls: ik mis het zo. Ik had altijd gehoopt en dat is mij ook beloofd: Rita mag en zal terugkomen. Maar da's nooit gebeurd, op een kleine scène na, en dat vind ik jammer”, zegt ze in Dag Allemaal.

Ze hebben wel tot twee keer toe gevraagd of Jacky toch echt niet wilde terugkeren naar de reeks, maar dan was het om haar personage te laten sterven, en dat wilde de actrice niet.

“Ik zeg altijd: ik wil maar één keer sterven, dat zal ook zo zijn, en dan moet er op mijn grafsteen staan: 'Ik lig hier ni gère. Ik zou graag nog efkes meedraaien en weer voor een langere tijd in die toffe, warme familie terechtkomen.”