.
Jacotte Brokken
dinsdag 24 september 2024

Jacotte Brokken: “Ik was er misschien wel mee gestopt”

Maar ze wilde zich bewijzen

In ons leven laten we ons heel vaak beïnvloeden door verschillende mensen. Ouders, familie, leerkrachten, vrienden, ze hebben allemaal wel een deeltje invloed gehad op ons leven. Maar sommige mensen hebben soms een grote rol gespeeld dan anderen.

Bij Jacotte Brokken is dat haar leerkracht chemie uit het middelbaar. Zij was degene die Jacotte net had afgeraden om chemie te gaan studeren. Iets wat Jacotte uiteindelijk wel heeft gedaan.

“Ik zat in mijn zesde jaar, en op de proclamatie, ik weet het nog, stapt eik enthousiast op haar af. ‘Mevrouw! Ik ga chemie studeren! Waarop zij: ‘Maar allez, toch geen chemie? Toch gij niet?’ Achteraf kon ik maar niet begrijpen waarom ze dat gezegd had”, zegt Jacotte in Het Laatste Nieuws.

Brokken hield vol en volgde de opleiding van 5 jaar. Maar niet zonder dat de uitspraak van haar leerkracht in haar hoofd bleef spoken.

“Chemie was interessant, ik kon het, ik hield vol, maar ik vond het saai en onder andere omstandigheden was ik er misschien mee gestopt. Maar ik had een enorme bewijsdrank. Ik had die leerkracht en misschien mijzelf iets te bewijzen en ik haalde m’n diploma.”

Bio van Jacotte Brokken

Meer Over:

Jacotte Brokken