.
Urbanus en Jacques Vermeire
vrijdag 10 november 2023

Jacques Vermeire: “Dat is niet mijn metier”

Hij weet wat mensen verwachten

Ieder jaar ontdekken we steeds meer nieuw comedytalent. Vroeger was het aanbod beperkt met namen als Jacques Vermeire en Urbanus, nu hebben we Kamal Kharmach, Xander De Rycke, Alex Agnew, Bart Cannaert en ga zo nog maar eventjes door.

Toch is er nog comedy-talent dat is opgevallen bij Jacques Vermeire en dat is Vincent Voeten. Jacques heeft al zijn filmpjes bekeken want hij is graag op de hoogte van de nieuwe jonge garde.

Dat Vincent niet aan frivole comedy doet, dat kan Vermeire weinig schelen. Voor hem kan comedy niet hard genoeg zijn.

“Ik kan genieten van die humor, maar het is mijn metier niet: het publiek wil mijn typetjes zien. Dat is klassiek, ik weet het. Een beetje 'bonte avond'. Maar niemand anders doet het, en de mensen blijven erom lachen”, zegt hij in Humo.

Urbanus is dan weer grote fan van de humor van Kamal Kharmach. “Zondagmiddag ga ik met mijn vrienden uit Borgerhout met de tram naar de cinema. En 's avonds keren we terug met de combi.' 'Ik kan die mop niet maken, maar ik ben er jaloers op,' heb ik hem ge-sms't. Waarop hij antwoordde: 'Urbain, dat is de eerste keer dat een Belg iets van mij wil pikken!' Geweldig, toch? Ik kijk uit naar de dag waarop we allemaal zo met elkaar kunnen lachen. Dat zal veel spanningen wegnemen.”