.
Luc Verschueren en Jacques Vermeire
dinsdag 23 april 2024

Jacques Vermeire: “Ik ben niet gek, hé”

Maar hij houdt er wel van

Een programma als ‘Eenmaal Andermaal’ is op het lijf geschreven van Jacques Vermeire. Hij is een kenner van kunst en antiek en probeert dat toe te passen tijdens het programma.

“Kenner is een groot woord. Ik noem mezelf liever gepassioneerd. Tot 1995 heb ik heel hard gewerkt. Ik trad met Luc Verschueren bijna 200 keer per jaar op, en daarnaast deed ik ook 'F.C. De Kampioenen', 'De Drie Wijzen' en 's nachts stond ik om 1 uur in discotheken als deejay. Dat waren zeven gouden jaren. Van wat ik toen verdiende, had ik al die tijd zo goed als niks uitgegeven, en dus nam ik me voor om eindelijk te gaan investeren in leuke dingen waarmee ik mij amuseer”, legt Jacques uit in Dag Allemaal.

Het begon eerst allemaal met strips, maar dat groeide snel uit tot veel meer. Hij heeft veel interesses en verzamelt zowat alles.

“Spullen van Louis Vuitton en Coca-Cola, wijn, Egyptische kunst, handtekeningen van beroemdheden, filmaffiches... Ik heb vijftien verzamelingen. Maar ik ben niet gek. Sommige mensen willen alleen maar voorwerpen in perfecte staat en zijn dan ook bereid daar ongelooflijk veel geld voor neer te leggen.”

Bio van Jacques Vermeire