.
Jacques Vermeire
zaterdag 27 april 2024

Jacques Vermeire: “Ik wil daar helemaal niet over stoefen”

Hij legt er veel geld voor neer

Iedereen heeft thuis wel iets wat hij of zij verzameld. Een mooie verzameling is vaak iets waar je trots op kan zijn en dat is presentator Jacques Vermeire ook. Hij is trots op zijn vijftien verzamelingen.

Vermeire heeft er veel geld voor over om een exclusief item aan zijn verzameling toe te voegen. Maar hij wil ook niet overdrijven.

“Goh, ik wil daar niet over stoefen, maar afhankelijk van waarover we het hebben, durf ik tot iets boven de 100.000 euro betalen, we gaan niet flauw doen. Maar ik zie dat als een investering. Neem nu mijn Amerikaanse comics, die prijzen zijn aan het ontploffen. Als ze morgen een 'action comic' nummer 1 aanbieden, geef ik er direct 250.000 euro voor. Maar voor die prijs ga ik hem niet vinden, ze vragen er al bijna 6 miljoen euro voor”, vertelt hij aan Dag Allemaal.

Als Jacques nu iets aankoopt, dan is dat ook met het oog op later. Hij denkt dan vooral aan zijn kinderen Julie en Maxime.

“Ik heb nog 'The Amazing Fantasy' kunnen kopen in de gouden jaren, da's de eerste van Spider-Man. Die strips gaan zeker hun waarde houden, en hopelijk profiteren mijn kinderen daar later van. Dat is allemaal voor hen, want ik verkoop nu niets, ik ben geen handelaar, hé. Maar intussen ben ik plezant bezig.”

Bio van Jacques Vermeire

Meer Over:

Jacques Vermeire