.
News Image

Jan Jaap van der Wal kreeg van Sinterklaas bizar cadeau

Dit zou niet één kind vragen

Pedro Elias, zopas nog te zien in ‘Patiënt Pedro’, is sidekick van Jan Jaap van der Wal in diens nieuwste talkshow ‘Jan Jaap op zondag’. “Pedro is een fantastische kerel. Niemand is zo puur, voor en achter de camera, als hij”, stelt hij in Humo.

Jan Jaap zegt zelf ook best rare kronkels te kunnen maken. Die bepalen hoe hij de wereld observeert en welke grappen erover gemaakt worden. “Voor het overige ben ik op het tegen de borst stuitende af normaal” klinkt hij nuchter.

Het zogenaamde ‘bohemien’-artiestenleven is aan hem niet besteed. “Ik ben altijd iemand geweest die een normale boekhouding kan voeren. En ik vind het waardevol om elke ochtend mijn zoontje naar school te brengen”, benadrukt hij.

De twee tics die Jan Jaap zichzelf toedicht, zijn vrij onschuldig. “Ten eerste ben ik nogal extreem van de ‘clean desk policy’. Alle rommel weg!”

Verder verscheurt hij de hele dag papier. Hij kreeg van Sinterklaas zelfs een papierversnipperaar. “Daar word ik rustig van. Een blad dat in de versnipperaar gaat, is een pagina die verwerkt is. Het geluid alleen al, hmm…”, geniet hij zichtbaar terwijl hij het aan Humo vertelt.

Bio van Jan Jaap van der Wal en Pedro Elias